neuroCare Group Groningen| BrainDynamics Groningen
Hereweg 85b
9725 AC Groningen
tel. 050 - 52 77 550

per 7 januari 2019 vindt u ons op:
Schweitzerlaan 2
9728 NP Groningen
tel. 050 - 52 77 550

 

Cliënten

Specialistische ggz

Home » algemeen » praktijkinformatie » Specialistische ggz

Is er sprake van psychiatrische problematiek dan betreft het specialistische ggz. Om voor (gedeeltelijke) vergoeding van specialistische ggz in aanmerking te komen is bij naturapolissen een contract nodig tussen uw zorgverzekeraar en BrainDynamics Groningen.

Belangrijke aandachtspunten financiering specialistische ggz

  • In uw polis staat aangegeven door wie u kunt worden verwezen naar BrainDynamics Groningen; meestal is dat de huisarts, een psychiater of Bureau Jeugdzorg.
  • Indien u een naturapolis hebt en uw zorgverzekering heeft geen contract met BrainDynamics Groningen dan kan dat gevolgen hebben voor de vergoeding.
    Indien er geen contract is, maar u kiest toch voor BrainDynamics Groningen, dan moet de verzekeraar behandeling wel vergoeden, maar kan het zijn dat deze slechts een deel van de kosten vergoedt, bijvoorbeeld 60 of 80%. In dat geval ontvangt u een eindrekening (na einde behandeling) of een tussenrekening (na één jaar behandeling) met daarop het totale bedrag van de behandeling tot dat moment. U dient de nota zelf te betalen aan BrainDynamics Groningen. De nota kunt u vervolgens indienen bij uw verzekering.
  • Patiënten met een restitutie- in plaats van naturapolis krijgen 100% van de rekening vergoed.

Kosten

Niet alle behandelingen die door BrainDynamics Groningen worden aangeboden, worden door zorgverzekeraars vergoed. rTMS en Neurofeedback zijn behandelingen die vallen onder zogenoemde “onverzekerde zorg”. De kosten van deze behandelingen dienen dus door u zelf te worden betaald!
Ook voor deze behandelingen heeft u merkwaardigerwijs een verwijzing nodig!
De tarieven die in dit geval gehanteerd worden zijn 95 euro per behandelcontact (volwassenen) en 85 euro per behandelcontact bij kinderen en jeugd tot 18 jaar.
U ontvangt dan maandelijks een nota van BrainDynamics Groningen.

Echter,
indien u een verwijzing heeft en het behandelcontact meer omvat dan alleen neurofeedback en|of  rTMS (bv. therapeutische begeleiding en|of coaching), dan kan een deel van het behandelcontact door ons  bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd. De kosten bedragen dan: 50 euro per behandelcontact (volwassenen) en 45 euro per behandelcontact bij kinderen en jeugd tot 18 jaar
Ook in dit geval ontvangt u maandelijks een nota van BrainDynamics Groningen.