neuroCare Group Groningen| BrainDynamics Groningen
Hereweg 85b
9725 AC Groningen
tel. 050 - 52 77 550

per 7 januari 2019 vindt u ons op:
Schweitzerlaan 2
9728 NP Groningen
tel. 050 - 52 77 550

 

Cliënten

Missie en Visie

Home » algemeen » Missie en Visie

BrainDynamics Groningen is een professionelecliëntgerichte en innovatieve regionale instelling waarbij wordt gestreefd naar het beantwoorden van de hulpvraag op een binnen de zorgvisie passende en een wetenschappelijke verantwoorde basis.
Voor BrainDynamics Groningen betekent professionaliteit en innovatie tegelijkertijd ook dat er een bijdrage geleverd word aan onderwijs (aan studenten, collega’s en andere zorgprofessionals) en aan wetenschappelijk onderzoek.

Wij willen op een deskundige en gepassioneerde manier ons werk doen en betrokkenheid laten zien bij onze cliënten. Dat is precies ook de reden waarom we een kleine instelling willen zijn: we houden van korte lijnen en persoonlijk contact waarbij het belang van de cliënt voorop staat. Wij zien onze cliënt niet als een hulpvraag (klacht) waar een kant en klaar geprotocolleerd behandelingsprogramma op los wordt gelaten maar als een persoon, waarbij in gezamenlijk overleg een bijpassend en een op maat gemaakte behandeling wordt geboden.
Kortom: wij nemen de tijd voor u. 

Het is al lang bekend dat verschillende therapeutische stromingen niet erg van elkaar verschillen wat betreft effectiviteit. Het verschil tussen effectieve en minder effectieve behandelingen zit vooral in de wijze waarop het contact tussen cliënt en behandelaar verloopt. Hoe beter het contact, hoe beter het resultaat.

Van belang hierbij is ook de mate van veiligheid die een cliënt in een instelling ervaart. Daarom zetten wij naast het belang dat wij hechten aan de kwaliteit van het cliëntencontact, ook hoog in wat betreft ons algemeen veiligheidsbeleid (veiligheidsmanagementsysteem) en heel specifiek: cliëntveiligheid.

Wij willen ons onderscheiden in de wijze waarop ons zorgaanbod wordt vorm gegeven, met aandacht voor de gehele persoon en een brede keuze aan behandelingstechnieken, naast de rol die de cliënt hierin speelt als een mondige persoon die mede de regie heeft in zijn eigen zorgproces.

 

Merkwaarden:

  • Gepassioneerd

Wij hebben een hecht team van zeer deskundige medewerkers die handelen vanuit een diepgevoelde passie voor hun werk en een deskundige betrokkenheid bij hun cliënten.
Dit maakt dat naast een specialistische visie op zorg, de resultaten van onze behandelingen, met name de meer complexe, er toe leiden dat cliënten al snel weer een perspectief zien en op termijn forse verbeteringen ervaringen op het gebied van zelfvertrouwen en zelfeffectiviteit.

  • Specialistisch

Wij bieden op basis van onze brede visie op zorgverlening, de meest effectieve behandelingen die of door wetenschappelijk ondersteund worden of in de praktijk hun effectiviteit hebben bewezen.
Het leidende principe daarbij is: eenvoudig waar mogelijk, complex en meer op maat indien nodig.
Hierdoor is een cliënt verzekerd van de beste zorg.

  • Toegankelijk

Na aanmelding volgt binnen 48 uur een telefonisch afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Het eerste kennismakingsgesprek is binnen zeven dagen. Binnen 7 dagen is er al een afspraak voor een intakegesprek en vangt het behandelingstraject feitelijk al aan.
Door onze laagdrempeligheid kunt u met uw vragen bijna altijd direct terecht bij onze medewerkers.
Omdat we een kleine instelling zijn raakt u al snel vertrouwd met de mensen die er werken en de gebruiken die er zijn.